Uncategorized

Siaran langsung kelantan vs pahang 15 mac 2014

The winners joins the rest of the clubs; the winners of the competition are awarded with a slot to compete in the AFC Cup alongside the champions of the Malaysia Super League. The current title holders are Pahang ; the tournament was introduced during the Liga Semi-Pro era in For the season, there were 32 teams competing in the tournament, with 12 teams each from the Malaysia Super League and Malaysia Premier League, while the other 8 teams were decided with a play-off within Malaysia FAM League teams.

In the season there were 60 clubs competing in the tournament, with 12 clubs from the Malaysia Super League, 10 clubs from the Malaysia Premier League, 14 clubs from Liga M3 and 24 clubs from Liga M4. Since the inception of the league in , numerous logo has been introduced for the cup to reflect the sponsorship purpose. Dunhill was the title sponsor for the competition until the agreement was ended at the end of season as tobacco advertising was banned in the country. After the end of TM sponsorship for seven consecutive years, FAM has been partnering with Astro Media as strategic partner for Malaysian League starting in season.

In , FAM introduced a new logo, used from until the end of season. Superbest Power has become the title sponsor for the tournament for season. Kedah FA plays in the Malaysia Super League , they are the only team in the history of Malaysian football to have achieved treble titles twice, in —07 and —08 seasons; this club had obtained the FAM Club License to played in Malaysia Super League season. Kedah FA traditional colours are red and black, but the home kit has been in the colours of green and yellow since ; this idea was suggested by Dato' Shukri Hashim after Kedah FA Deputy President , the late Dato' Paduka Ahmad Basri Akil asked for a different set of colours for the home kit.

Kedah FA's first team sponsor was Sharp, from to Green dominates the background.

Communique Volume 1 Pages 1 - 49 - Text Version | FlipHTML5

At the centre of the crest is a ball and Allamanda flowers; the football team was founded in by Tunku Yaacob ibni Sultan Abdul Hamid Halim Shah as a president, though they only had limited success until the appointment of Ahmad Basri Akil as manager in Under Ahmad Basri Akil, Kedah FA qualified for six Malaysia Cup final matches in a seven-year period between and ; the club experienced a lean period in the s and s, but enjoyed a revival in the new millennium by winning the treble in and After the glorious double treble achievement under the guidance of Azraai Khor , Kedah start to have a dip in their performance.

This is because of the loss of their influential import players. Problems with the new management team led to Azraai Khor departure. However, their local heroes such as Baddrol Bakhtiar , Khyril Muhymeen and Helmi Eliza Elias , a spine in the recent glory pledged to stay on and bring the glory days back.

Kedah were relegated to the premier league after lost 3—2 at the playoff final to Pahang FA in penalty shootout. In Kedah FA signed Billy Mehmet and this was the most successful season the club had witnessed for 5 years. Billy Mehmet ended the season as the club's top goal scorer and the Malaysia Premier League's Top goal scorer in all competitions. He was the 2nd highest goal scorer in all competitions at all levels in Malaysian professional football. The song Biar Jasa Jadi Kenangan, once again idealised and written by Ahmad Basri Akil and famously recorded by a Malaysian musician Freddie Fernandez, is the anthem of the club, has been sung by the crowd since 9 September after Kedah FA reached their first Malaysia Cup semi-final match since ; this famous song is sung by the fanatic fans of the Canaries to boost their beloved players' morale.

The well-known and popular chants among Kedah FA supporters is "Pulun Kedah Pulun", it is use since late 80's as "words of spirit" during and off the game, as the slogan among supporters. Most famous fans club at the moment are hijaukuningdotcom and UltrasKedah Updated on 17 March Abbas Saad Abbas Saad is an Australian former international soccer player.


  • Öffnungszeiten.
  • Live streaming selangor vs kelantan 25/4/2015;
  • Jabatan Kemajuan Islam Malaysia - e-Khutbah!
  • PERKONGSIAN ILMU YANG TELAH DIBUAT HIKMAH SETAKAT INI.
  • Blog Archive?
  • resolve windows hostname on mac.

Born in Lebanon , Saad's family moved to Australia. An attacking midfielder with a good eye for goal, he represented the Australian national team in a match against Russian club Torpedo Moscow and earned his first full cap against Malaysia two years later. After a six-year gap, he was recalled by Socceroos coach Terry Venables for three games in In all, he played six times for his country. Saad began his playing career in before moving to Sydney Olympic. He was a key member of teams which won the League and Malaysia Cup double with both Johor in and Singapore in Shortly after the triumph, Saad was charged with match-fixing in Singapore.

He has always maintained. Speaking about the verdict in an interview in , Saad said: " approached me once and said'you score goals? And so that conversation was taken out of context. There was nothing like that. I don't know how they built a case, I think. I'm not a lawyer. With Goals from Eamon and Connor as well as saves from Alex proving to be the decisive factors.

Following his conviction for match-fixing in Singapore, he received a lifetime ban from the Football Association of Singapore , but this was lifted in and he is now able to be involved in footballing activities in Singapore again. Saad's football ban in Singapore was only lifted in March after 14 years. Abbas Saad at ozfootball. Norizam once a winner of M-League golden boot with 13 goals in , he retired after unsuccessful trials with clubs. Kelantan Kelantan is a state of Malaysia.

The capital and royal seat is Kota Bharu ; the honorific of the state is Darul Naim. Kelantan is positioned in the north-east of Peninsular Malaysia , it is bordered by Narathiwat Province of Thailand to the north, Terengganu to the south-east, Perak to the west and Pahang to the south. To the north-east of Kelantan is the South China Sea. Kelantan is located in the north-eastern corner of the peninsula. Kelantan, said to translate as the "Land of Lightning", is an agrarian state with green paddy fields, rustic fishing villages and casuarina-lined beaches.

Kelantan is home to some of the most ancient archaeological discoveries in Malaysia, including several prehistoric aboriginal settlements. Due to Kelantan's relative isolation and rural lifestyle, Kelantanese culture differs somewhat from Malay culture in the rest of the peninsula. There are a number of suggestions for the origin of the name Kelantan. One theory proposes that the word Kelantan comes from a modified version of the word gelam hutam, i. Kelantan was called Kalantan by the Siamese.

Kelantan's early history is not clear, but archaeological findings show Kelantan's evidence as a human settlement in prehistoric times. Around , Raja Kumar, the ruler of Kelantan, became independent of Siam, Kelantan became an important centre of trade by the end of the 15th century. In , Kelantan became a vassal state of the Malacca Sultanate.

With the fall of Malacca in , Kelantan was divided up and ruled by petty chieftains, paying tribute to Patani the supreme Malay Kingdom of the eastern peninsula. By the early 17th century, most of these Kelantan chiefs became subject to Patani. The legendary Cik Siti Wan Kembang was said to have reigned over Kelantan sometime between the 16th and 17th centuries.

PERKONGSIAN ILMU YANG TELAH DIBUAT HIKMAH SETAKAT INI

The pro-Terengganu faction was defeated in and Long Muhammad ruled Kelantan with the new title of Sultan as Sultan Muhammad I ; the death of childless Long Muhammad triggered another civil war among claimants to the throne. Sultan Muhammad II leveraged on his loose alliance with Siam to form the modern Kelantan state, centered in his new fort on the eastern bank of the Kelantan river, which became Kota Bharu in Ini kerana ikan patin bukannya murah. Dan menurut keadaan sekarang di mana paras air Sungai Pahang sedang menurun, ditakuti bekalan ikan patin tidak mencukupi menjelang majlis.

Secara rata saya telah meminta penganjur tempatan menyediakan makanan percuma untuk orang peserta dengan keutamaan diberikan kepada tetamu luar. Untuk menampung keperluan jika muncul lebih ramai orang gerai-gerai makanan dan minuman akan dibuka. Selain itu dan seperti biasa pada setiap acara HIKMAH, mereka yang ingin berniaga dijemput berbuat begitu tanpa perlu membayar apa-apa. Kami juga membuka ruang untuk mana-mana pihak membuat persembahan silat, maulud, bergendang dan sebagainya. Ini adalah seminggu sebelum sambutan Hari Israq dan Mikhraj 27 Rejab.

Maka itu apalah salah menyambut hari atau lebih tepat, malam penuh berkat dan keajaiban itu di Chenor? Mungkin ini boleh diadakan dengan bacaan tahlil, juga sedikit pengkisahan di rumah warisan kalau tidak pun di mana-mana masjid berdekatan.

Arsip Blog

Salam semua. Fikir saya ia mahu disiarkan di situ sahaja, selepas itu baru dibuat satu artikel berkenaan di blogspot ini. Kemudian timbul rasa biarlah artikel dikongsikan di sini juga. Ini dia Ini ceritanya Tengah hari Ahad 19 April , isteri menurunkan saya di masjid berhadapan Medan Batu Caves sebelum berlepas ke Rawang bersama anak-anak. Saya berehat sehingga masuk waku Zuhur lalu bersolat berjemaah sebelum meninggalkan masjid menghala ke Batu Caves.

Sementara itu saya pun berjalan-jalan di sekitar. Selepas jam 6. Rupa-rupanya dia ada banyak kerja yang perlu disiapkan kemudian harus mengharungi kesesakan lalu lintas untuk sampai ke Sri Gombak dari Kota Damansara. Yang penting beliau berpegang pada janji untuk membawa saya ke Chenor, Pahang. Dalam kelebatan hujan lewat petang, kereta membelah jalan masuk ke Lebuh Raya Karak. Kami bermalam di rumah ibu bapa kawan tersebut di Felda Jenderak dekat Kuala Krau. Pagi Isnin pula harus ke Temerloh terlebih dahulu kerana beliau ada satu urusan melibatkan keluarga yang perlu diselesaikan. Sementara beliau menyelesaikan urusan saya berjalan-jalan di bandar Temerloh.

Pergi ke masjid jamek berehat sehingga masuk waktu Zuhur lalu bersolat jemaah. Ketika itulah saya dihubungi oleh seorang kawan yang baru dikenali lalu beliau datang untuk membawa saya berjalan-jalan. Kawan baru ini diperkenalkan kepada saya malam sebelumnya. Sebetulnya sebelum bermalam di Jenderak saya telah terlebih dahulu dibawa ke rumah kawan baru itu untuk ditunjukkan sejumlah barangan lama milik beliau yang bersifat mistik.

Cerita punya cerita tengok-tengok kawan baru itu kenal beberapa orang kawan saya yang pernah mengaji bab keTuhanan dan rahsia roh daripada beberapa orang manusia pelik yang dipercayai sebagai manusia jenis mati hidup balik mati hidup balik. Banyaklah kami bercerita dan berkongsi rasa sehingga tanpa diajak mahupun dirancang kawan baru itu sanggup menunggu lebih sejam di bandar Temerloh tengah hari Isnin semata-mata untuk berjumpa dan membawa saya berjalan.


  • how to change from mac mail to outlook.
  • PARLIMEN MALAYSIA - LIVE.
  • como se cambia el interlineado en word para mac.
  • Astro Arena Siaran Langsung 801?
  • iphone wifi mac address filter;

Beliau membawa bersama seorang lagi kawan yang sealiran. Satu perkara menarik sempat diperhatikan ketika menuju ke luar bandar Temerloh adalah paras Sungai Pahang sedang menurun agak teruk sehingga kelihatan pasir di kiri kanan sungai. Saya telah pergi ke Temerloh tidak kurang 5 kali, lebih 10 kali pun mungkin ada. Tetapi inilah kali pertama saya dapat melihat pasir sungai di sekitar ini. Walhal baru beberapa bulan lalu Pahang dilanda banjir teruk dengan air Sungai Pahang meningkat begitu tinggi sehingga merosakkan banyak infrastruktur termasuk papan gergasi yang membentuk nama Temerloh seperti kelihatan di atas Kawan sealiran yang dibawa bersama membuka bab keTuhanan dan perjalanan roh, kawan dikenali malam sebelumnya lebih banyak memerhati dan mengangguk.

Selepas itu mereka membawa saya menziarahi beberapa makam lama di sekitar Temerloh. Hampir waktu Asar baru kawan yang membawa ke Temerloh selesai urusan lalu kami berjumpa di masjid. Selepas solat kami pun bergerak ke Chenor. Jarak perjalanan dari Temerloh ke simpang masuk Chenor adalah sekitar 22 km menghala ke timur. Ambil simpang dan masuk sekitar 5 km ke selatan, sampailah ke Chenor atau lebih tepat, pekan lama Chenor Di sinilah acara mahu diadakan 9 Mei nanti. Saya mendapati ia cukup luas dan sesuai untuk menampung keperluan peserta dan majlis. Selepas itu baru ke pusat pekan meter ke utara untuk bertemu dengan seorang bapa saudara kawan yang memimpin persatuan anak tempatan dipanggil Warisan Chenor.

Ke kanan atau timur barisan kedai-kedai lama yang membentuk pekan kelihatan pemandangan menarik Sungai Pahang. Kami berbincang dan bermesyuarat di pondok tepian sungai. Sambil itu anak-anak buah bapa saudara tersebut bermain gendang di serambi bawah. Petang sedikit saya diajak berjalan kaki meter ke utara untuk melihat sebuah rumah lama. Namun saya dapati sokongan infrastukturnya kurang sesuai untuk mengadakan majlis penuh. Namun ia tetap boleh dimanfaatkan sebagai tempat untuk bersilat, bersantai dan selepas selesai bahagian utama acara.

Tentu menarik Seberang Sungai Pahang ada satu masjid lama yang boleh kelihatan dengan terang dari pondok tadi. Fikir saya selesai mesyuarat nanti mahu bertandang lalu mengambil gambar. Cuma mesyuarat terlajak sampai matahari terbenam. Hampir waktu Isyak baru bertandang ke masjid tersebut. Walaupun peserta luar iaitu bukan pelajar turut mengambil bahagian sepertimana pada acara-acara HIKMAH sebelum ini, fokus lebih banyak diberikan terhadap pengisian ilmu untuk pelajar.

Sesi berkumpulan pula menyaksikan peserta terutama pelajar bersama memberi maklum balas untuk projek dokumentari 13 episod sepanjang sejam setiap satu yang dipanggil "Daulah Melayu". Zahamri Nizar, aktivis seni ukir dan khat 3. Hari ini 9 April bersamaan 19 Jamadil Akhir molek sungguh rasanya dibuat artikel ke di blogspot ini.

Arsip Blog

Cerita-cerita tentang apa yang berlaku sekitar majlis HIKMAH Seri Menanti sudah pun siap disajikan beberapa hari kebelakangan sehingga jumlah artikel di sini mencapai Sekarang sampai giliran untuk berkongsi lebih lanjut isi pembentangan majlis. Malah kedua-duanya turut dibentangkan pada acara kedua di Melaka 25 Nov iaitu 3 minggu selepas itu. Oleh itu pembentangan pertama Sabtu lalu boleh diikuti melalui artikel lama Mata wang syariah dan Melayu : Penipuan dalam kewangan dan perlembagaan? Untuk pembentangan kedua pula saya tidak pernah memiliki slaid penuh lalu tidak membuat artikel khas tentangnya.

Pembentangan-pembentangan lain hari Sabtu juga saya tidak miliki slaid penuh dan bukan hak saya untuk menyiarkannya. Oh, kata-kata pembukaan di atas mula ditulis pada jam 9. Memang kena sangatlah itu artikel ke dimulakan jam 9. Apakah yang dimaksudkan dengan laluan lama? Apa pula yang dibuka? Sebetulnya dalam konteks majlis ia membawa dua makna.

Satu adalah laluan lama ilmu kerana kami memaparkan 2 kertas kerja yang pernah menyerikan 2 acara terawal HIKMAH 2 setengah tahun lalu. Mengulanginya pada majlis ini adalah seperti membuka laluan lama. Kami buat ini kerana terdapat lebih pelajar universiti menyertai majlis di Seri Menanti, mereka-mereka yang tidak pernah datang ke mana-mana majlis HIKMAH sebelum ini lalu harus dibuka pengenalan tentang misi kami. Kedua adalah laluan lama yang wujud tidak jauh daripada Seri Menanti.

Perhatikan peta di atas, semasa majlis saya boleh menunjukkan dengan anak panah cursor atau bangkit ke hadapan skrin lalu menunjukkan lokasi dengan jari. Slaid ini tidak ditanda tetapi cukup terang boleh kelihatan nama Seri Menanti di bawah kiri. Kalau tak terang boleh buka dalam Windows baru lalu mendapat paparan saiz penuh.

Ke kanan sedikit daripada tempat yang kelihatan nama Seri Menanti itu adalah lokasi majlis iaitu di Ladang Alam Warisan. Maka itu orang dahulukala biasa masuk ke Seri Menanti melalui laluan Sungai Muar. Football has always been been an extension of other social feelings. English fans used to chant "go get a job! So the Sabahan team in many ways good or badly can sometimes be a proxy for Sabahan grievances.

Back on topic, Terengganu, bring it on! We don't have a good record against them and being the newly promoted boys, seems like an early away test is definitely trying. Should park the bus and hope for the best. Sabah's most interesting signing would have to be Stanley Samuel, a guy who was part of the reality show-assembled MyTeam who then went on to, of all places, India for a season.

The bulk of tranfers seem to have been former Sabahan players who had spent a couple of seasons abroad and want to come back right now. Ingatkan khas untuk pemain Indonesia je. Btw, Kelantan lead penalty by Norshahrul. Senior Member posts Joined: Dec Jan 30 , AM. Jan 30 , PM. Rajagobal received their Datukship :shock:. Jan 31 , AM. Jan 31 , PM. RTM just tayang 1 match live je kan? So kalau Astro cmne pulak? Belambak cm EPL? Feb 1 , PM. Tp setelah diberi penerangan kat forum ni, orang2 yg bakar flare Ultras x kan buat keje bodoh cm baling botol dgn cabut kerusi. Sori guys, aku ni jnis menentang stesen tv berbayar cm Astro, so aku x kan subscribe.

Mungkin kne bg sikit masa lg untk Astro, tp pelaburan dia bkn sikit tp berjuta2 sbab tu la aku harap ada peningkatan dalam musim ni. Aku tengok logo pn dh tukar jd colourful, so maybe ni satu petanda yg baik. RTM x tunjuk langsung match hari ni. Added on February 1, , pm astro arena nie.. Junior Member posts Joined: Feb Lopak kt merata tempat.

Camne nk bg player main elok, pengurusan jaga padang pn teruk. Feb 2 , AM. Sape tgk berita astro arena tadi? FAM ada bgtau yg nak bawak masuk player Mas balik yg main kat Sydney.. Feb 2 , PM. Masih bole digunakan dlm olympic qualifying team. If kte ade creative player yg ade quality fitness status, i think kte better amek chance test dia.

Brendan Gan quite famous kt NSW for his potential.. FAM - National Team commence preparations Aku nk tanya kenapa bnyak sgt gap perlawanan Liga Super ni. Dah 10 hari gap tu. Banyak betul gap antara perlawanan, ada event atau international match ke? Shabuih Cheeky - aku baru baca dalam forum. Lawak gila. Feb 3 , AM. Dia pn pnah injured kat kepala ke? Feb 3 , PM. Sapa2 ingat lagi x name striker pendek2 yg orang gelar "ayam katik"? Dia pernah main untuk Malaysia dan Perak FA dulu.

Aku skang tgh nak refresh balik pasal Liga M dari 10 tahun lepas. Selain itu katanya, Perak juga tidak memberi sebarang layanan istimewa kepada penyerang lincah berkenaan. Ahmad Basri menyatakan bahawa Kedah sudah melepaskan penyerang lincah itu tanpa sebarang syarat. Sukan Utusan semalam melaporkan bahawa penyerang kebangsaan, Akmal Rizal Ahmad Rakhli akan menyarung jersi Perak setelah kontraknya dengan Kedah tamat.

Jamal Nasir menyatakan bahawa Akmal sudah menyatakan persetujuan untuk berpindah ke Ipoh dalam pertemuan baru-baru ini. Mengenai Rafdi, Jamal Nasir menambah bahawa penyerang lincah itu begitu berminat menyarung jersi Seladang menyebabkannya bertindak berpindah ke sini walaupun tiada sebarang bayaran lumayan yang ditawarkan. Skuad Seladang sudah tentu lega dengan kehadiran Rafdi kerana diharapkan dapat menguatkan barisan serangannya setelah ketiadaan Mohd Khalid Jamlus dan V.

Kedua-dua penyerang kebangsaan itu telah mengambil keputusan mengejutkan apabila bersetuju menyarung jersi Selangor pada musim depan. Sementara itu, Rafdi mengakui bahawa beliau mengambil keputusan berpindah ke sini kerana begitu meminati corak permainan skuad Seladang. Beliau menafikan bahawa Perak menawarkan tawaran yang lumayan menyebabkannya mengambil keputusan berhijrah ke sini.

Beliau percaya tidak akan menghadapi banyak masalah untuk membentuk kerjasama yang mantap dengan para pemain Seladang kerana pernah bermain bersama-sama beberapa tahun yang lalu. Rafdi juga berharap memberi sumbangan yang bermakna kelak dan sekaligus membantu skuad Seladang mencapai menjulang kejayaan pada musim depan. This post has been edited by nanamiwashio : Feb 3 , PM. Dlu aku penah tengok video ada sorang player Malaysia lari dari tengah padang panjat pagar nak keluar dari situ sebab kena kejar dgn fans, Rafdi Rashid ke orangnya?

And lagi satu insiden tu berlaku kat mana ye? Rasanya bukan kat Malaysia sebab Malaysia x pasang pagar kat tempat nak pisahkan penyokong dgn padang. Yang aku ingat footage tu dh lama dah, time lewat 90'an atau awal an kot. Tp yg aku ingat fans mengamuk smpai pemain lintang pukang cabut lari. Cam kat Argentina pulak. Ingatkan si Rafdi provoke fans lawan ke ape. Feb 4 , AM. Brendan sedia timbang tawaran JIKA Indonesia berbangga dengan pemain natrulisasinya dari Belanda, Irfan Bachdim, kini Malaysia juga mampu menguatkan lagi skuad kebangsaan dengan seorang pemain kelahiran Australia, Brendan Gan.

Pemain berusia 22 tahun ini dilahirkan dan dibesarkan di Sydney tetapi bapanya berasal dari Seremban, Negeri Sembilan. Baru-baru ini, Brendan sempat menonton aksi skuad bola sepak negara menerusi siaran langsung ketika saingan Piala Suzuki AFF dan dia mengakui kagum dengan corak serta taktikal yang dipraktikkan ketua jurulatih, K. Dalam satu temu bual khas dengan Astro Awani baru-baru ini, Brendan juga menegaskan bahawa kelab yang diwakilinya sekarang memberinya galakan beraksi dengan skuad kebangsaan Malaysia jika Persatuan Bola Sepak Malaysia FAM mengambil keputusan memanggilnya.

Brendan selesa bermain di bahagian tengah, namun dia juga berupaya beraksi di bahagian sayap kanan dan kiri. Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad sebelum ini mengesahkan bahawa badan induk bola sepak negara itu akan segera menghubungi Sydney FC bagi mendapatkan butiran terperinci mengenai Brendan sebelum memanggilnya untuk tugasan antarabangsa. Bagus la kalau Brendan Gan tu berminat untuk bermain dengan team Malaysia. Will definitely help our squad, and international experience for him will improve him too, for example Asian Cup qualifiers against country like Iran, Saudi etc in the future.

Hopefully he can fit into the team, without any cultural clashes if it happens. Feb 4 , PM. Tapi dia ni lain sikit sebab dia lahir dan di besarkan di Australia. So, moga2 family dia dari Malaysia dapat encourage dia untuk menjadi pemain kebangsaan Malaysia x lama lg. What about language problem? Tapi aku rasa masa training tu, berkomunikasi dalam melayu Aku rasa Brendan ni sedikit sebanyak kne tau dgn blajar Bahasa Melayu kalau nk wakili Malaysia barulah patriotik.

Lagi satu, adakah dgn pengambilan Brendan ni mewakili Malaysia sama dgn langkah naturalisasi oleh Indonesia dan Singapura? Betul tu, kalau dia betul2 nak represent Malaysia sebab dia ada perasaan "connected" to Malaysia, then he should at least have the initiative to learn the language.

Liga Super Malaysia Berakhir, Ini Posisi Tim-Tim yang Dibela para Pemain Indonesia

Dont get me wrong, for example indonesia Irfan Bachdim tu, at least dia ada heritage Indonesia But countries like Singapore and Qatar, they got reason also Qatar that day answered, when asked about naturalized player in their team, "we bring in outsiders for various types of works for example office work, construction etc, not just football". But still debatable la, bringing in foreigners for real life work in order for the country to run, is different with bringing in players to compete in a tournament.

If Brendan Gan can convinced us malaysians that he is still keeping in touch with his roots as a malaysian during holidays balik kampung to visit ka And when he made that 1 appearance, he will be tied to Malaysia in terms of football, but nationality wise he is still an Australian. Anyone who knows about this in more detail can maybe correct me if im wrong :P This post has been edited by pyroboy : Feb 4 , PM. Added on February 4, , pm diorang tu akan benci segalanya pasal mesia.

Feb 5 , AM. Aku xkn jd hipokrit bile aku kata i dun care about naturalisation to a certain extent. Dulu pn byk je aku dengo orang duk complaint kte lambat amek shaun maloney. Xde emotional attachment. At least brendan ade parent msian. Pengalaman aku kt aussie aku tgk ABC australian born chinese quite a number from msian parentage. N diorg masih x lupekan roots diorg.

Btol tu bro.. ABC selalu join us during Malaysian student activities n diorang mmg keen to learn BM n mix around with us. Diorang kata nk take the opportunity to learn more abt their parents punya culture.. Feb 5 , PM. Anyone who knows about this in more detail can maybe correct me if im wrong :P. Bosannye, buat hilang momentum je.

Junior Member posts Joined: Oct HM start using that logo since bile bro? Gloucester City Youth FC. Feb 6 , AM. Senior Member posts Joined: Mar Feb 6 , PM. This post has been edited by aweeff : Feb 6 , PM. Ubah sikit position logo dan color sudah tidak boleh didakwa.. Added on February 6, , pm Ini antara original Logo ini.. HMC ambil a part of body, bahagian kepala.. Tp logo tu mmg smart, aku ada beli t-shirt kt CG gne logo tu.

Kelantan vs Sabah - Piala Malaysia Live Streaming

Memang lawa nmpak garang, sayang la kalau tukar design lain. Tapi HMC dah ubah dari segi color dan layoutnya.. Feb 7 , AM. So anyone confirm Safee nak pi main kat Indonesia??? Pengurus Persib Bandung telah beberapa kali mengadakan kontak dan datang langsung ke Selangor untuk membicarakan masa depan striker berusia 27 tahun ini. Selangor FC telah sepakat untuk melepaskan Safee dari kontraknya yang berakhir November ini dengan jumlah transfer yang dirahasiakan untuk bergabung dengan Persib Bandung pada putaran ke 2 LSI 7 Maret mendatang.

Dengan keputusannya untuk bergabung dengan tim kebanggaan bobotoh ini, Safee memastikan menolak pinangan salah satu tim J-League atau Liga Jepang, " aku berpikir dengan usia ku sekarang tidak masuk akal jika aku mengambil kesempatan di J-League, lebih baik pemain yang lebih muda yang bergabung di sana " ungkapnya. Sementara itu dua rekannya Norshahrul Idlan Talaha dan Khairul Fahmi akan menghadiri seleksi untuk bermain di salah satu klub Liga Jepang.

Feb 7 , PM. Guys, don't forget this Wednesday.. Malaysia vs Hong Kong RM5 for kids below Stadium Shah Alam Wednesday at Stadium Shah Alam. Ada yang kata Pelita Jaya? Best place in Malaysia.